Scholen na de coronacrisis: wat wordt het nieuwe normaal?

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is er voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs na de coronacrisis. Elke school in het primair en voortgezet onderwijs krijgt per leerling € 701,16 voor een eigen schoolprogramma. De mr speelt een sleutelrol in het besluitvormingsproces bij het opstellen van een schoolprogramma en bij de controle over de besteding van de middelen. Obstakels op de weg terug naar fysiek onderwijs zonder restricties is de lage vaccinatiegraad van tieners en de matige kwaliteit van het binnenklimaat van schoolgebouwen. De verwachting is dat scholen voor voortgezet onderwijs het komend najaar een belangrijke besmettingsbron vormen voor infectierisico’s met het coronavirus.

In gesprek met:

  • Thijs Roovers, oud-voorman van PO in Actie en sinds kort dagelijks bestuurder bij de Algemene Onderwijsbond (AOb).
  • Jan-Mattijs Heinemeijer, rector-bestuurder van het Mendelcollege, een interconfessionele scholengemeenschap voor tweetalig onderwijs, gymnasium, atheneum, havo en mavo met 1800 leerlingen in Haarlem.
  • Paul van Gessel is ouder en gmr-voorzitter bij Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord bestaande uit OSG Piter Jelles met scholen in Leeuwarden, Dokkum en Kollum en RSG Simon Vestdijk met scholen in Harlingen en Franeker waar in totaal zo’n 5200 leerlingen op zitten. 
  • Mette Spruit, schoolleider van IKC De Klimboom met 200 leerlingen, in Arnhem.
  • Bernardien Nijhof is directeur van excellente obs Stedeke met 200 leerlingen in Diepenheim. 


Artikel in MR magazine, uitgever Wolters Kluwer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s