Miljardeninjectie in het onderwijs. Het wegwerken van vertragingen en achterstanden door corona en de rol van de mr

Het kabinet heeft op 17 februari 2021 het meerjarige Nationaal Programma Onderwijs gepresenteerd met een ongekend budget van in totaal 5,8 miljard euro voor het primair en voortgezet onderwijs. Dit bedrag is bedoeld voor het inhalen van vertragingen en het ondersteunen van leerlingen in het onderwijs, die het moeilijk hebben als gevolg van schoolsluitingen door corona. De mr dient het ‘schoolprogramma’ goed te keuren waarin de gekozen interventies, zoals gratis bijles aanbieden of een zomerschool opzetten, zijn opgenomen. Wat is de insteek van schoolbesturen en scholen? Zijn er met het lerarentekort genoeg handen in de klas om de maatregelen tot uitvoer te brengen? 

In gesprek met:
Geert Driessen, tot recent onderzoeker aan de Radboud Universiteit.
– Stéphane Cépèro, voorzitter van het college van bestuur van Lowys Porquin, een stichting met 31 scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en praktijkonderwijs en ruim 40 kinderopvanglocaties in West-Brabant en Tholen.
– Angela Horsten, directeur Onderwijs en Kwaliteit bij SALTO Eindhoven, een openbaar schoolbestuur met 20 basisscholen en twee scholen voor speciaal basisonderwijs, inclusief een internationale afdeling.
– Anne Suijdendorp, directeur van De Dorpsbeuk in Scherpenzeel (170 leerlingen) en de Jan Ligthartschool in Woudenberg (220 leerlingen) van stichting Eem-Vallei Educatief in de provincies Utrecht en Gelderland.
– Wim Spijkerboer, directeur van excellente basisschool De Waai (542 leerlingen) in Cuijk, onderdeel van stichting Optimus Primair Onderwijs.

Artikel Miljardeninjectie in het onderwijs. Het wegwerken van vertragingen en achterstanden door corona en de rol van de mr in MR magazine, uitgever Wolters Kluwer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s