Coronacrisis en goed bestuur. Ervaringen (g)mr in het voortgezet onderwijs

Kassa, het consumentenplatform van BNNVARA, laat zien dat veel mondmaskers voor consumenten in veel gevallen slechts schijnveiligheid bieden. Een veilige leer- en werkomgeving is een kwaliteitsnorm die leerlingen, ouders en leraren aan een school mogen stellen.

In gesprek met :
– Jan-Mattijs Heinemeijer is rector-bestuurder van het Mendelcollege, een interconfessionele scholengemeenschap voor tweetalig onderwijs, gymnasium, atheneum, havo en mavo met 1750 leerlingen in Haarlem.
– Nancy Doelwijt, mr-voorzitter van de OSB (Open Schoolgemeenschap Bijlmer), een openbare school voor vwo, havo en vmbo in Amsterdam Zuidoost met 1450 leerlingen,  
– Léon Stultiëns is docent en voorzitter gmr van Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda (SKVOB) en omstreken (12 scholen) en mr-voorzitter van Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout, Noord-Brabant (710 leerlingen). 
Grieteke Althuis is adviseur medezeggenschap en ambtelijk secretaris gmr bij stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs (OVO) Fryslân-Noord bestaande uit openbare scholengemeenschap Piter Jelles (scholen in Leeuwarden, Dokkum en Kollum) en rijksscholengemeenschap Simon Vestdijk (scholen in Harlingen en Franeker). 

Artikel Mondkapjes, spatmaskers en schermen … Veilig leren en werken in het voortgezet onderwijs in MR Magazine, oktober 2020, uitgever Wolters Kluwer.

https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1587/medezeggenschap-en-kwaliteitsverbetering-van-het-onderwijs


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s