Wat zijn volgens McKinsey dé succesfactoren voor optimale schoolprestaties?

Volgens onderzoekers van McKinsey gaat er te weinig geld naar onderwijs en werken scholen niet altijd doelmatig. Zij geven aan dat meer geld naar scholen er echter niet direct voor zorgt dat ze doelmatiger gaan werken en het leidt ook niet automatisch tot betere onderwijsprestaties. Maar wat zijn volgens de onderzoekers dan wel succesfactoren? En wat volgens de basisscholen zelf? Wordt de (g)mr hier voldoende bij betrokken? 

In gesprek met:
Paul Rutten, partner bij McKinsey en een van de samenstellers van het rapport ‘Een verstevigd fundament voor iedereen. Een onderzoek naar de doelmatigheid en toereikendheid van het funderend onderwijs (primair en voortgezet)’.
Judith Aardema, directeur van de OBS De Springplank, een dorpsschool met 125 leerlingen in Fijnaart (Noord-Brabant). De Springplank kreeg in januari 2020 het predicaat excellente school. 
– Daphne van de Werken, leerkracht van groep 7 en voorzitter van de gmr van de Laurentius Stichting, een katholiek schoolbestuur van 29 scholen voor basisonderwijs, een internationale basisschool, een school voor speciaal basisonderwijs en een praktijkschool met 9.000 leerlingen in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Delft, Den Haag, Den Hoorn, Nootdorp en Rijswijk.

Artikel in MR Magazine, december 2020, uitgever Wolters Kluwer.

Frederik Smit

Literatuur
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1592/ouders-en-school-set-van-5
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1587/medezeggenschap-en-kwaliteitsverbetering-van-het-onderwijs
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1848/de-nieuwe-medezeggenschap-in-het-onderwijs


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s