Is de relatie ouders en school een mijnenveld vol boobytraps?

Genoeg leraren voelen zich niet senang in contacten met ouders. Hoe komt dat? Scholen vormen leerlingen tot betrokken, mondige en kritische burgers. Maar kritische ouders worden nogal eens gezien als lastige, veeleisende consumenten die het gezag van de school en de leraren kunnen ondermijnen. De relatie ouders en school kan een mijnenveld vol boobytraps worden als leraren en management niet goed met kritiek van ouders kunnen omgaan.

Hoe kun je voorkomen dat onvrede tussen ouders en school uitmondt in een juridische procedure? 

https://www.swpbook.com/boeken/114/onderwijs-algemeen/1572/ouders-en-school

Review

“…de publicatie ‘Ouders en school. Succesfactoren voor betrokkenheid’ van Frederik Smit gaat concreet in op aspecten en gebleken voorwaarden/pluspunten van educatief partnerschap. Zeer praktisch voor zowel leraren in het basis- en voortgezet onderwijs als voor ouders.” Mart Seerden, NBD Biblion.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 9200000002053447.jpg

https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1592/ouders-en-school-set-van-5


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s