
Hoogleraar Inge de Wolf, strategisch inspecteur van het onderwijs: ‘Onderwijsvernieuwing is soms goed en soms slecht en soms weten we het niet, dat komt eigenlijk het meeste voor. Evalueren is dus noodzakelijk.’ Didactief, 2 september 2019.
https://didactiefonline.nl/artikel/onderzoek-en-overheidstoezicht
Steeds meer basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs starten met nieuwe vormen van onderwijs, waarbij units van vijftig á negentig kinderen de reguliere klassen vervangen om beter te kunnen inspelen op verschillen in ontwikkeling en onderwijsbehoeften van leerlingen. Twee voorbeelden van scholen in Vught en Nieuw-Vennep met een gedifferentieerd aanbod. Welke rol heeft de medezeggenschapsraad gespeeld bij de invoering van het nieuwe onderwijsaanbod?
MR magazine, december 2018, uitgever Wolters Kluwer.
Discussie:
https://www.linkedin.com/groups/2441631
https://www.linkedin.com/groups/2441136

Ik publiceer, geef lezingen, adviseer gemeenten, schoolbesturen en onderwijsinstellingen over ouderbetrokkenheid en medezeggenschap in het onderwijs.
Uitgaven
– Frederik Smit (2017). De nieuwe medezeggenschap in het onderwijs. Leren verlangen naar de eindeloze zee. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2014). Medezeggenschap en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Praktische toelichting Wet medezeggenschap op scholen. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2013). Medezeggenschap en onderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2012). Ouders en school. Succesfactoren voor betrokkenheid. Amsterdam: SWP.
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1848/de-nieuwe-medezeggenschap-in-het-onderwijs
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1587/medezeggenschap-en-kwaliteitsverbetering-van-het-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1588/medezeggenschap-en-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/114/onderwijs-algemeen/1572/ouders-en-school
