Inspectie tikt spectaculaire onderwijsondernemer op vingers

Bestuurder Misha van Denderen

Hoewel het tot vorig jaar bijzonder lastig was een nieuwe school te beginnen in Nederland, lukte het bestuurder Misha van Denderen met slimme juridische trucs om sinds 2010 acht Scholen voor Persoonlijk Onderwijs op te richten. Omdat de scholen nieuw zijn, is de inspectie nog niet bij alle vestigingen langs geweest. 

Het onlangs verschenen kritische inspectierapport betekent een flinke tegenslag voor de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs.
Bron: Volkskrant 11 januari 2020. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vernietigend-inspectierapport-over-utrechtse-school-kritischer-dan-dit-wordt-het-niet~b491f2ca/

Het Onderwijsblad, 25 augustus 2019, laat zien hoe opmerkelijke financiële constructies en geldstromen binnen het groeiende netwerk van publieke en private stichtingen van Van Denderen functioneert. https://www.aob.nl/nieuws/een-giftenkas-voor-persoonlijk-onderwijs/

MR Magazine, juni 2016, rapporteert over de medezeggenschap bij scholen voor persoonlijk onderwijs.

Discussie:

https://www.linkedin.com/groups/2441631

https://www.linkedin.com/groups/2441136

Ik publiceer, geef lezingen, adviseer gemeenten, schoolbesturen en onderwijsinstellingen over ouderbetrokkenheid en medezeggenschap in het onderwijs.

Uitgaven
– Frederik Smit (2017). De nieuwe medezeggenschap in het onderwijs. Leren verlangen naar de eindeloze zee. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2014). Medezeggenschap en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Praktische toelichting Wet medezeggenschap op scholen. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2013). Medezeggenschap en onderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2012). Ouders en school. Succesfactoren voor betrokkenheid. Amsterdam: SWP.

https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1848/de-nieuwe-medezeggenschap-in-het-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1587/medezeggenschap-en-kwaliteitsverbetering-van-het-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1588/medezeggenschap-en-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/114/onderwijs-algemeen/1572/ouders-en-school


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s