Aanpak overgewicht bij kinderen. Gemeente Amsterdam maakt gebruik van nudging: subtiele duwtjes in de goede richting

Een op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Daarom zetten gemeenten stevig in op het voorkomen en terug- dringen van overgewicht bij deze kinderen. Omdat in Amsterdam zelfs een op de vijf kinderen te zwaar is, heeft de gemeente met het programma Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht een sluitende ketenaanpak ontwikkeld. Het model beoogt ouders en kinderen te helpen zélf de stappen te zetten naar een gezondere leefstijl en de voedselomgeving te veranderen: er is teveel aanbod van ongezond voedsel. 

Artikel in MR magazine, december 2019, uitgever Wolters Kluwer

Discussie:

https://www.linkedin.com/groups/2441631

https://www.linkedin.com/groups/2441136

Ik publiceer, geef lezingen, adviseer gemeenten, schoolbesturen en onderwijsinstellingen over ouderbetrokkenheid en medezeggenschap in het onderwijs.

Uitgaven

https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1848/de-nieuwe-medezeggenschap-in-het-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1587/medezeggenschap-en-kwaliteitsverbetering-van-het-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1588/medezeggenschap-en-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/114/onderwijs-algemeen/1572/ouders-en-school

Review

…de publicatie ‘Ouders en school. Succesfactoren voor betrokkenheid’ van Frederik Smit gaat concreet in op voorwaarden en pluspunten van educatief partnerschap. Zeer praktisch voor zowel leerkrachten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs als voor ouders.\\\” Mart Seerden, NBD Biblion.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s