Opvallend onderzoek: schoolkinderen kunnen juist ’s middags beter bij de les blijven

 

schoolkinderen

 

Basisschoolkinderen kunnen later op de dag beter opletten in de klas dan ’s ochtends vroeg, blijkt uit nieuw Brits onderzoek. Een interessante ontdekking, omdat op steeds meer Nederlandse scholen het zogeheten continurooster is ingevoerd en het zwaartepunt van de lessen juist in de ochtend ligt.

Duizenden kinderen van 9 tot 11 jaar verspreid over Groot-Brittannië deden mee aan aan het onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Oxford. Uit de gegevens blijkt dat de kinderen opvallend alerter, sneller en minder slaperig waren in de middag.

https://www.rtlnieuws.nl/gezin/opvallend-onderzoek-schoolkinderen-kunnen-juist-s-middags-beter-bij-de-les-blijven


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s