Kennisevenement Ouderbetrokkenheid

wethouder-denhaag1
Wethouder Ingrid van Engelshoven en onderzoeker Frederik Smit

Haags onderwijs
Het Haags onderwijs betrekt ouders actief bij het onderwijs. Vaak gaat dat goed, maar niet altijd. En u bent het er allen over eens dat het niet vanzelf gaat. Het kost een behoorlijke investering, zowel voor de voor- en vroegschoolse educatie, het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs. Dit is één van de belangrijke conclusies uit het onderzoek naar ouderbetrokkenheid in het Haagse onderwijs dat Frederik Smit (ITS) afgelopen jaar heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag. Het onderzoeksrapport ontvangt u binnenkort.

Kennisevenement Ouderbetrokkenheid
Op woensdag 7 december organiseren we voor de tweede keer het Kennisevenement Ouderbetrokkenheid. Tijdens dit kennisevenement staan de uitkomsten van dit onderzoek centraal. Wat doen we goed en wat kunnen we als stad (van elkaar) leren? Graag nodig ik u van harte uit voor deze bijeenkomst.

Datum: Woensdag 7 december 2016
Tijd: Vanaf 13.00 uur (inclusief lunch)
Locatie: Theater De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63 te Den Haag
Kosten: Gratis

Voor wie: schooldirecteuren, docenten, oudercoördinatoren of –coaches, actieve ouders, schoolmaatschappelijk werkers, schoolbestuurders en andere professionals die een actieve link vormen tussen school en ouders.

Gastsprekers
De volgende gastsprekers staan op het programma:

  • Frederik Smit, onderzoeker van het Haagse onderzoek ‘Naar een wij-cultuur, ouder en school samen betrokken’. Frederik geeft een presentatie over zijn onderzoeksbevindingen.
  • Peter de Vries, Ouderbetrokkenheid 3.0. Peter heeft vorig jaar een ‘basiscursus Ouderbetrokkenheid 3.0’ gegeven. Dit jaar deelt Peter zijn kennis over ouderbetrokkenheid op basis van de onderzoeksbevindingen en zijn ervaringen in Den Haag. Waar ligt onze uitdaging? En welke praktische tips kan Peter ons daarbij geven?
  • Uzelf, want we willen ook vooral met de aanwezigen in gesprek! Heeft u nu al een praktische vraag over ouderbetrokkenheid bij u op school die u met Frederik, Peter en de zaal wilt delen?
    Mail deze dan naar onderwijsbeleid@denhaag.nl .
    U kunt uw vraag ook via Twitter stellen. Gebruik daarbij de hashtag #samenbetrokken070.

De dagvoorzitter is Judith de Bruijn

Programma
Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. U bent al vanaf 13.00 uur welkom voor de lunch.

Aanmelden
Meld u snel aan. U kunt zich hier vóór 25 november aanmelden. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt. Stuur deze uitnodiging vooral door.

Graag tot 7 december!

Ingrid van Engelshoven
Wethouder Onderwijs en Jeugd


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s