Onderwijs aan kinderen van asielzoekers, vluchtelingen en arbeidsmigranten

images

Enorme uitdaging
Het aantal asielzoekers en vluchtelingen naar Nederland is het afgelopen jaar fors toegenomen. Hun kinderen en ook die van grote aantallen arbeidsmigranten zijn leerplichtig. Het Nederlandse onderwijs staat voor een enorme uitdaging. Hoe worden de kinderen opgevangen in het onderwijssysteem, zodat ze snel de taal leren en integreren in de Nederlandse samenleving?

MR Magazine
Artikel van Frederik Smit in MR Magazine (november 2015) over de opvang en het onderwijs aan buitenlandse kinderen in het primair en voortgezet onderwijs met voorbeelden uit Arnhem, Vlaardingen en Schiedam. De (G)MR blijkt een belangrijke rol te kunnen spelen. Maatwerk vereist.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s