Nee, geen snoepautomaten meer in het onderwijs

Teun van de Keuken in de Volkskrant over de obesogene samenleving, waar de voedingsindustrie bepaalt wat wij eten en er bijna geen ruimte meer is voor vrije wil.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/snoepautomaten-moeten-weg-uit-universiteiten-ziekenhuizen-en-scholen-en-nee-dat-is-geen-betutteling~bf197d72/

Een op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Daarom zetten gemeenten stevig in op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij deze kinderen.

Een artikel over een zeer goed doordachte, succesvolle, aanpak verschijnt in MR Magazine, december 2019, uitgever Wolters Kluwer.

Zie ook ‘Medezeggenschap en onderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid’, Frederik Smit, Uitgeverij SWP Amsterdam 

Dit handzame boek is geschreven vanuit het idee dat een goed functionerende medezeggenschapsraad een hulpmotor kan zijn met stuwkracht om vanuit een gedeelde betrokkenheid te werken aan de groei en bloei van een onderwijsinstelling. Mac Steenaart (NBD|Biblion recensie)

https://www.bol.com/nl/p/medezeggenschap-en-onderwijs/9200000002632470/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s