Welk inspraakorgaan is countervailing power van voormalig minister, oud-Kamerlid en onderwijswethouder?

Het bestuur van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) Rotterdam voelt zich als een vis in het water binnen de netwerkorganisatie van het Christen-Democratisch Appèl (CDA) en heeft de afgelopen jaren een (echtgenoot van) voormalig minister, burgemeester, een oud-Kamerlid en een onderwijswethouder van CDA-huize weten te strikken om zitting te nemen in de Raad van Toezicht. Dit betekende voor leraren, ouders en leerlingen in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) een gouden kans om als countervailing power, tegenmacht, te (leren) functioneren.

Discussie:

https://www.linkedin.com/groups/2441631

https://www.linkedin.com/groups/2441136

Ik publiceer, geef lezingen, adviseer gemeenten, schoolbesturen en onderwijsinstellingen over ouderbetrokkenheid en medezeggenschap in het onderwijs.

Uitgaven
– Frederik Smit (2017). De nieuwe medezeggenschap in het onderwijs. Leren verlangen naar de eindeloze zee. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2014). Medezeggenschap en kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Praktische toelichting Wet medezeggenschap op scholen. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2013). Medezeggenschap en onderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP.
– Frederik Smit (2012). Ouders en school. Succesfactoren voor betrokkenheid. Amsterdam: SWP.

https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1848/de-nieuwe-medezeggenschap-in-het-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1587/medezeggenschap-en-kwaliteitsverbetering-van-het-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1588/medezeggenschap-en-onderwijshttps://www.swpbook.com/boeken/114/onderwijs-algemeen/1572/ouders-en-school


Plaats een reactie