(G)MR-leden pakken hun rol tijdens coronacrisis. Ervaringen in primair onderwijs

Het afgelopen half jaar zijn in het onderwijs in een ongekend tempo aanpassingen doorgevoerd, creatieve oplossingen gevonden en vaardigheden ontwikkeld. Daarop kan worden voortgebouwd om het onderwijs te verbeteren. Tegelijk heeft de coronacrisis knelpunten en kwetsbaarheden nadrukkelijker aan het licht gebracht. Daaruit zijn belangrijke lessen te trekken, aldus de Onderwijsraad in het rapport Vooruitzien voor jonge generaties.

De vele onzekerheden vragen om een open en flexibele manier van beleid voeren. Per school is maatwerk nodig én instemming van de mr, zoals premier Rutte in een van zijn persconferenties aangaf. Uit gesprekken met (g)mr-leden in het primair onderwijs blijkt dat zij zich terdege bewust zijn van hun belangrijke rol bij de besluitvorming in crisistijd.

In gesprek met:
– Thomas Roskam
, gmr-voorzitter van de RVKO (Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs) van 66 basisscholen en 20 peuterspeelzalen in Rotterdam en omgeving.
– Cynthia Roos-Kempers, ambtelijk secretaris Centrale Raad van schoolbestuur UN1EK met twaalf integrale kindcentra (IKC’s), vier basisscholen met opvang, een gastouderbureau en een Sport Outdoor BSO in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. 
– Sjoerd Wichems, gmr-voorzitter van SCOH (Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) voor 32 basisscholen, vijf scholen voor speciaal onderwijs en 22 peuterscholen. 
– Tonnie Konings, lid oudergeleding mr van IKC de Triangel, onderdeel van het Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer (19 basisscholen).

Artikel in MR Magazine, september 2020, uitgever Wolters Kluwer.

https://www.slideshare.net/frederiksmit/gmrleden-nemen-hun-verantwoordelijkheid

Discussie

https://www.linkedin.com/groups/2441631

https://www.linkedin.com/groups/2441136

Frederik Smit

https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1592/ouders-en-school-set-van-5
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1848/de-nieuwe-medezeggenschap-in-het-onderwijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s