Intelligente opening-up onderwijs. Welke lessen trekken uit onderwijs aan kinderen van kermisexploitanten en circusartiesten?

lanouba_carousel


Na de ‘intelligente lockdown’ door de coronacrisis moet volgens de Onderwijsraad ook een ‘intelligente opening-up’ volgen. Daarbij dient er een goede overgang zijn tussen het onderwijs in de klas en de digitale lessen die scholieren de afgelopen weken hebben gevolgd.

Volgens Edith Hooge, voorzitter Onderwijsraad, zijn daarvoor lessen te trekken uit ervaringen van andere landen die de scholen alweer opstarten. Maar ook dichter bij huis is er al ervaring opgedaan met de overgang van afstandsonderwijs naar schoolonderwijs. ,,Kermiskinderen of kinderen van binnenvaartschippers volgen ook deels op school, deels onderweg bij hun ouders les. Daar kun je nu van leren.”

https://www.ad.nl/binnenland/zomervakantie-mogelijk-korter-om-onderwijsachterstanden-weg-te-werken~a7bb936c/

Van maart tot en met oktober reist de Rijdende School samen met de kermis- en circuskaravaan en hun attracties door Nederland. De dertig leerkrachten van deze mobiele school geven les aan zo’n 220 leerlingen kinderen van vier tot twaalf jaar. Volgens de onderwijsinspectie blinken de leerkrachten uit in pedagogisch en didactisch en handelen om deze groep leerlingen in hun bijzondere leefsituatie te kunnen begeleiden met schoolse zaken. De medezeggenschapsraad speelt een belangrijke rol in de schoolorganisatie.

MR Magazine
Artikel van Frederik Smit in MR Magazine, Wolters Kluwer.

Ontwikkelingen, uitdagingen, ervaringen en lessen
– Wat zijn nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen wat betreft ouderbetrokkenheid en medezeggenschap in onderwijsland?
– Wat zijn ervaringen met innovatieve aanpakken in onder andere Schiedam, Vlaardingen en Den Haag?
– Welke lessen kunnen we trekken?
– Welke strategieën zouden scholen moeten kennen en gebruiken in de omgang met ouders?

Discussie:
https://www.linkedin.com/groups/2441631
https://www.linkedin.com/groups/2441136


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s