Taallessen voor moeders van leerlingen Mavo Schravenlant XL Schiedam

 

mvdh_allochtonen

Een goed contact tussen ouders en school is belangrijk voor het optimaliseren van de resultaten van de leerlingen. Voor leerlingen is de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs een grote stap. Ondersteuning door ouders kan de schoolcarrière positief beïnvloeden. Niet alle ouders beschikken echter over de competenties om die steun ook daadwerkelijk te bieden, ook al willen ze dat nog zo graag.

Frans Klaassen en Karin Hogervorst van Mavo Schravenlant XL in Schiedam hebben een interessant actieplan ontwikkeld om de moeders van de leerlingen van de eerste klassen afkomstig uit onder andere Marokko, Turkije, de Antillen, Marokko en Mali handreikingen te bieden om beter Nederlands te leren lezen en zich beter verstaanbaar te maken in de Nederlandse taal.

Ouderbetrokkenheid 7.0
Frederik Smit (2017). Ouderbetrokkenheid 7.0.  Creatieve samenwerking tussen ouders, school en buurt. Amsterdam: SWP. In press.

unnamed

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s