Lessons learned COVID-19 in voortgezet onderwijs

Begin oktober 2020 adviseerde het kabinet scholen in het voortgezet onderwijs dringend om buiten de les mondkapjes te dragen. De scholen konden zelf beslissen of ze overgingen tot een verplichting voor leerlingen en personeel. Een stap verder is de mondkapjesplicht waarbij de scholen die keuze niet meer hebben. Hoe zorg je als bestuur en school voor een veilige leer- en werkomgeving in corona- tijd? En wat is de rol van de mr bij de besluitvorming? 

In gesprek met :
– Jan-Mattijs Heinemeijer is rector-bestuurder van het Mendelcollege, een interconfessionele scholengemeenschap voor tweetalig onderwijs, gymnasium, atheneum, havo en mavo met 1750 leerlingen in Haarlem.
– Nancy Doelwijt, mr-voorzitter van de OSB (Open Schoolgemeenschap Bijlmer), een openbare school voor vwo, havo en vmbo in Amsterdam Zuidoost met 1450 leerlingen,  
– Léon Stultiëns is docent en voorzitter gmr van Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda (SKVOB) en omstreken (12 scholen) en mr-voorzitter van Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout, Noord-Brabant (710 leerlingen). 
Grieteke Althuis is adviseur medezeggenschap en ambtelijk secretaris gmr bij stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs (OVO) Fryslân-Noord bestaande uit openbare scholengemeenschap Piter Jelles (scholen in Leeuwarden, Dokkum en Kollum) en rijksscholengemeenschap Simon Vestdijk (scholen in Harlingen en Franeker). 

Literatuur
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1592/ouders-en-school-set-van-5
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1587/medezeggenschap-en-kwaliteitsverbetering-van-het-onderwijs
https://www.swpbook.com/boeken/21/onderwijs/1848/de-nieuwe-medezeggenschap-in-het-onderwijs


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s